Vad är fel?

Jag kan inte lägga till mellanrum mellan stycken i min blogg mera. Om någon vet lösningen så lyssnar jag mer än gärna.

Whiskeytips

Ska dela med mig av bra första-gången-whiskey-tips till dem det intresserar. Jag har provat en hel del men eftersom min ekonomi som student inte är oändlig så har jag inte prövat dem finaste utan bara "basic-varor." Får dock duga för detta tips.

Märk väl att alla dessa ska avnjutas rent och inte i drinkar. Sedan kan man ha dem i groggar/drinkar med men just nu skriver jag om rena sorterna, lite is till skadar dock inte. En skvätt iskallt vatten är bra med; med bourbon så framhäver den bättre whiskeyns smak.
Nu kommer mina favorit nybörjar whiskeysorter.

Skotskt:
Black Ribbon 10 years. Kostar 159 kronor för en kvartin vilket är ett bra pris. Mycket ny för mig, smakade den under sommaren för första gången och får tacka en vän i byn som fick mig att smaka den. Jag är rätt så kräsen av mig gällande skotska och irländska men denna vart klockren.

Irländskt:
Här är vinnaren utan tvekan Bushmills; finns ingen godare irländsk. Finns i tre utföranden; Original, Malt 10 years och Malt 16 years. Priserna är mellan 269 kronor för original till 409 kronor för Malt 16 years, alla är sjuor. Vilken än du väljer så är alla fenomenala och jag har inte hittat en bättre irländsk whisky. Bushmills kommer även högt upp på min topplista över alla whiskeyn.

Amerikanskt:
Bourbon har alltid varit det jag föredragit gällande whiskey och här har jag svårare att välja ut en favorit. Finns många som skulle passa in som billig, nybörjarbourbon (Jack Daniel's och Jim Beam är dem två mest kända) men jag valde till slut Wild Turkey 101; 8 years. Det är en äkta Kentucky Bourbon och kommer till och med en kork gjord av just det; kork. Den kostar 349 kronor för en sjua men är även värt vartenda krona.

Kanadensiskt:
Kanada är ju inte precis det land man tänker på gällande whiskey men dem har faktiskt en mycket bra och enormt billig nybörjarwhiskey, nämligen Black Velvet. För er som vet något om whiskey och som gärna avnjuter det så kanske ni tycker jag har dålig smak när jag tar upp den. Saken är den att Black Velvet är en bra nybörjarwhiskey, alltså en whiskey som är mindre "intensiv" och unik än andra så att provaren får en chans att jobba sig uppåt. Därför är just Black Velvet bra. Black Velvet är för övrigt också bra för whiskeydrinkar på grund av dess pris; 209 kronor för en sjua.

Det vart det. Tack för mig och håll utkik efter min topp fem lista över whiskey som kommer.





So long,

H.R.P.

U Don't Dance 2 Tekno Anymore

"It was the last train to Mashville, girl, you got onboard
Packed up your medicines, left without a word
Strung-out in suburbia, waiting for that call
You chill out by yourself behind closed doors."

Så kan det gå om man inte håller ögonen på målet, långt, långt framme. Eller kanske det inte är det, vissa har inte lika långt förstås. Men det vet man aldrig.

Nåväl, tack till HPR för min dröm inatt, haha; tack.



So long,

H.R.P.

My Moment in the Sun?

When it's my moment in the sun
Oh, how beautiful I'll be
but in a normal sort of way
Like I am you and you are me

Inte ens en vecka...

...och nu har 2/3 av lägenhetens inneboende redan smeknamn, haha. Min kusin vart först ut med sitt när J och jag började kalla honom Dum-dum. Om ni minns Flintstones så vart Gazoo en liten, svävande grön utomjording som vart med då och då och han kallade alltid Fred för Dum-dum. Efter att ha sett Gazoo i en Simpsons del så började jag och J kalla min kusin T för just Dum-dum; det bara passade in, haha

J fick sitt smeknamn idag och det är Smelly McGoo (Smelly, Smells, McGoo; alla fungerar förstås som kortare varianter). Hur han fick det smeknamnet vill jag inte gå in på, hehe, det vore kanske kränkande men det passar iallafall, haha.

Nu väntar vi bara med spänning på ett tillfälle då mitt smeknamn uppstår. Det ska vara helt spontant, som Dum-dum och Smells McGoo, så vi kan inte bara välja det. Kan ta ett tag eller så får jag ett alldeles snart. Bara vänta och se, hehe.




So long,

H.R.P.

Kommande Nyheter

Som ni märker så har min blogg tappat en hel del i både kvantitet och kvalitét men det beror på att jag jobbar med andra planer samtidigt. Dock så innebär en av dem planerna ett uppsving för bloggen men när detta händer vet jag inte ännu, men det kommer. Mest troligt. Jovars.

Tills vidare kan ni ju kolla in då och då eller helt enkelt glömma denna blogg i väntan på att NY Times gör en helsides analys av den; vilket som så får ni se.






So long,

Henry Ray Porter

Gigant

En gigant har tyvärr gått ur tiden och säga vad man vill om hans politiska åsikter men Ted Kennedy vart en man som gjorde allt för sina övertygelser. Alla är vi unika men han vart lite mera unik och genom åren tjänade han USA väl.


Sanningen, hehe

Walking down the beach, honey
It's still only me and you, yeah
Moon shining bright, up above
I forgot to bring the bottle of wine
Will beer do fine?

You hold my hand and whisper
Words of love and affection
I touch your hair and smile gently
I'm starting to get rather hammered
Also a bit enamored

The soft sand massages your feet
You dance in the moon glow
I look at you in amazement
And a tear escapes me, oh man
I stepped on an empty beer can

We'll be okay
Never look at me too closely
We'll be okay

Nattens

Nattens låt: Carl Perkins med L-O-V-E-V-I-L-L-E. Inte som det mesta av hans rockabilly men mycket bra den med.

---
Sedan så kanske ni har rätt, HPR, D och LE. Ska nog faktiskt ta och försöka, haha, man vet inte före man provat.





So long,

H.R.P.

Måndag idag

Till er som läser; än har vi inte gått varandra på nerverna, haha.

Nytt besök

Denna helg får jag återigen besök av HRP, haha. Vissa logistiska problem dök upp med den egentliga helgen så hon kommer nu på fredagen istället. Joel och Tobias kommer dagen efter. Fullt upp med andra ord.





So long,

H.R.P.

Do not...

...think you can escape us; the eyes of Norrland are upon you!

Siffror? Statistik?

Antalet amerikaner, i procent, som tycker att landet går åt rätt håll:

Rätt håll: 40,8 %
Fel håll: 54,8%

Republikanernas respektive Demokraternas, i procent, popularitet:

GOP: 42,3 %
DNC: 43,3 %

Obamas popularitets siffror, i procent:

Positiv: 53,3 %
Negativ: 40,4 %

Helgen som vart

Nu ska jag inte gå igenom den helt och hållet i detalj, väldigt lite faktiskt. Den vart dock mycket bra och det vart utgång på lördagen med Michael och Daniel som jag känner sedan tidigare samt en av Daniels barndomsvänner Jenny vart med och hon var nykter chaffis. Detta ledde till att jag, faktiskt för första gången (borträknat taxi), åkt bil på Avenyn, hehe. Inte mycket att skryta med men det spelar roll, haha. Jenny fick för övrigt betalt enligt norrländska normer så hon blev förvånad. Positivt förvånad alltså, haha.

Hm... Vad mera?

Nu är det tomt i lägenheten igen, trist med en trea och bara jag här. Men nu på lördag kommer Joel ner igen och han tar med sig våran nyaste hyresgäst; Tobias, min kusin. Tre rum, tre killar = maximalt utnyttjande av yta. Det kan också innebära frustration och bråk men nej; vi tre kommer inte att ha sådana problem.

Blev för övrigt sugen på att hitta en stuga här nere efter helgen. En äkta stuga då, lagom sunkig och långt ut i skogen. Utedass och ingen el. Fyrhjuling och sned lada. Huggkubbe och timmersåg. Hörde rykten om inte alltför kassa stugor som man tydligen kan hyra i flera månader för mycket låga pris eftersom dem ligger mitt ute i ingenstans. Får kanske ta och kolla upp det.

Jobbar också på ett musikaliskt projekt för tillfället. Projekt får det att låta stort och proffsigt, men det är det inte precis. Får se hur det går med det men NEJ, det har inte att göra med att lära mig spela ett instrument, hehe. Jag är en artist på det enda sätt som spelar roll, sedan får någon annan räkna ut resten. Tackar för idéen, JC.

Snodde lite av HPR's musik i helg med, haha. Taj Mahalo på dig, hehe. Endast rätt eftersom att hon missbrukat min Facebook med underliga meddelanden, haha. Öga för öga, tand för tand?





So long,

H.R.P.

Besök

Helen är här och mitt revben värker.







Mahalo,

H.R.P.

MI

Har ett Mission Impossible på gång. Svettet blänker på min panna medans jag jobbar hårt på det. Om jag mot förmodan skulle lyckas så skulle ett stort steg för kulturen tas i en liten, liten del av världen. Vi får se hur det blir.

"Pardon me, boy; is that the Chattanooga Cho Cho?"







So long,

H.R.P.

Dagens fråga och Dagens bild

Ja, jag vet att jag inte kommer att få ett värdigt statistisk underlag, kanske inget alls, men en tankeställare är det.

Om du vart amerikan, hade du då varit nöjd med det Obama hittills uträttat som president?







Dagens bild (frän bild om man vet historien bakom)






So long, 

H.R.P.

Sommarlovet på bloggen är över

Sommarlovet? Snarare R.I.P.-ögonblicket men inte ens Kungen av Snö kunde vara 100 procentigt aktiv, nej, nej. Men nu är jag tillbaka dock utan kaffe. Glömde köpa det och affären stängde. Nåväl, imorgon blir det både ett och annat. Saknat detta:







So long,

Henry Ray Porter



PS. Jag ljuger så bra när ni tror mig.

RSS 2.0