Appropå

Skrev faktiskt till tidningen ifråga, Campus, men har ännu inte fått ett svar trots att det går flera dagar redan. Dem kanske aldrig svarar, man får ju se.



So long,

H.R.P.

Ja du

Förra inlägget vart ju inte mycket till inlägg, det vet jag. Grejen är det att jag inte vill skriva en blogg som handlar om min dag, det är ju bara tråkigt eftersom vi alla lever mer eller mindre likadana liv, och då blir det uppehåll ibland eller bara korta inlägg för att hålla liv i bloggen. Eller något.

Men jag tänkte att ni kunde komma med förslag till massa olika saker att skriva om, saker som är intressanta får både er och mig. Kan vara politik, historia, samhällsämnen; ja, egentligen vad som helst. Upp till er.

Få se om någon svarar.



So long,

H.R.P.

Politik

Ideologier är intressanta att diskutera med folk ju mer dem kan desto bättre förstås. Men en sak måste stämma om det inte ska bli jobbigt; dem som diskuterar måste båda ha kunskap i området. Något annat viktigt är ödmjukhet och det finns det många som saknar tyvärr. Jag är inte den ödmjukaste av alla men jag är långt ifrån den värsta jag känner iallafall.

Nåväl, nu ska vi inte gnälla, det är inte min stil det heller. I-landsproblemen idag är något man kan glömma lätt, eller hur? Så det ska vara med, hehe.



So long,

Henry Ray P.

Olikheter i journalistik

Läste en artikel idag, någon gratis tidning (Campus) jag som student får i brevlådan. Vart frågor till tre personer varav två vart politiker. Politikerna var Anna Maria Corazza Bildt, EU-parlamentariker, och Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje. Anna Maria Corazza Bildt fick titeln Moderat i hennes beskrivning medans Anders Lago inte blev beskriven som Socialdemokrat. Detta är typiskt för svensk journalistik, iallafall majoriteten som ju är vänstervriden på ett eller annat sätt. Det är alltid viktigt att peka ut borgarna som borgare men dem rödgröna är det inte noga att tillkännage partifärgen på.

Man ska ha ett enhetligt system i en tidning; ange partitillhörighet för alla eller ingen. Ingen ska särbehandlas.


Fast det kanske bara är jag som tycker så.




So long,


H.R.P.

Vaccin står på agendan idag

Björn Olsson. Ett namn ni inte känner igen antar jag. Inte konstigt, inte konstigt alls. Jag skriver på denna blogg om personer som Hunter, McCain och Obama, hushållsnamn även i Sverige, så ett namn som Björn Olsson ringer inga klockor.

Vem är då Björn Olsson? Jo, han är distriksläkare på Örnästets vårdcentral. För er som inte ens vet vart Örnäsets VC ligger så är det vid Skurholmen, Luleå. Fråga två lär ju vara varför jag skriver om Björn då. Jo, han gick ut i tidningen NSD (Norrländska SocialDemokraten) och sa sanningen om vaccinet. Kanske inte den första som gjort det, varken i världen eller Sverige, men han gjorde det sakligt och sa verkligen som det vart. Vad sa han då?

Ologiska argument, mindre dödlighet än vid vanlig influensa, mindre spridning än befarat och fuffens vid avtalet om att köpa vaccinet.

Dem första argumenten har jag berört i ett tidigare blogginlägg om svininfluensa och pandemi. Det sista är dock nytt. Han har fått läsa det hemlighetsstämplade avtalet som staten gjort med läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline i november 2007 om dem 18 miljoner vaccineringsdoserna vi nu börjar få levererade. Enligt honom så är hela avtalet uppbyggt på ihåliga och ologiska argument för varför man ska köpa detta vaccin i så stora mängder. Staten köpte snarare allt vaccin på grund av rädsla (eller "förmåner," ni vet vad jag menar men utan bevis vill jag inte säga för mycket) och GSK fick sig en fin faktura att skicka till oss.

Dem enda som bör vaccinera sig är dem som tillhör riskgruppen. Men det vill inte staten säga förstås; dem sitter ju med ett enormt lager vaccin som dem måste bli av med. Inte för att jag är rädd för att få två sprutor, inte ens besväret för att gå och få en spruta på någon vårdcentral stör mig utan faktumet att staten slängt iväg en massa skattepengar, våra pengar, på något som inte behövs. Låt oss lära staten och Socialstyrelsen en läxa genom att inte vaccinera oss och visa dem att vi vet faktiskt vad vi behöver, vi kan ta reda på fakta själva och vi blir inte rädda över allt vi läser och hör.



So long,

H.R.P.




PS. Meta Wiborgh, distriktsläkare och chef för Bergnäsets VC ska också ha en eloge för att hon står upp för vad hon tycker. Varför jag inte tog upp henne här är för att jag läste om Björn Olsson först och sedan först om deras gemensamma SvD-artikel.

PPS. Mamma, om du läser detta så märker du att jag inte ska vaccinera mig, men oroa dig inte, INGET kommer att hända med mig.



Sömn

Jag borde oftast sova, men jag vill inte sova, jag hatar att sova. Man slösar bort så mycket viktig tid som man kan vara vaken på och leva på. Sover man åtta timmar varje natt så går man miste om en tredjedel av sitt liv. Dags att vara vaken, jepp.



So long,

H.R.P.

Ibland

Ibland hör man låtar som får en att tänka på särskilda saker, särskilda delar av ens liv. Ibland har denna låt spelas just när något särskilt hände eller så är det bara en låt som får en att tänka tillbaka. Ibland med nostalgi, ibland med glädje och ibland med sorg. Just nu lyssnar jag faktiskt på Bob Dylan's A Hard Rain's A-Gonna Fall och minnen kommer sakta fram och minnen jag vill minnas just nu.

RSS 2.0