2009-11-24

Till er som läst och minns mitt inlägg om IPCC och DN:s syn på den globala uppvärmningen så kan ni skratta gott med mig idag, iallafall gällande en av punkterna. Punkt 1 i mitt inlägg var att IPCC inte kan anses vara en säker källa för information trots att dem påstår sig ta sina siffror och fakta från respekterade källor. Idag läser vi något annat i DN (http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fn-rapport-om-glaciarer-felaktig-1.1029731)

Upprinnelsen till de felaktiga uppgifterna kom redan 1999 då den indiske forskaren Syed Hasnain intervjuades av reportern Fred Pearce för den populärvetenskapliga tidskriften New Scientist. Pearce hade då läst om Hasnains arbete med att undersöka issmältningen i Himalaya i en indisk tidskrift.

Vid intervjun berättade Hasnain att han höll på att ta fram en rapport som verkade visa att glaciärerna i Himalayamassivet skulle komma ha smält år 2035 på grund av den globala uppvärmningen. Detta skrev Pearce i New Scientist men påpekade också att rapporten ännu inte var publicerad och därför heller inte kontrollerad av oberoende forskare.

När Hasnain väl publicerade sina uppgifter fanns inte årtalet 2035 med och Hasnain skrev också att endast en del av glaciärerna skulle riskera att smälta.

2005 upptäcktes dock Pearce artikel i New Scientist av Världsnaturfonden som citerade den i egen rapport om tillståndet hos glaciärerna i Himalayaområdet. Trots att Världsnaturfondens rapport var ett inlägg i den pågående debatten om uppvärmningen och inte ett akademiskt arbete kom den att användas som källa när IPCC:s forskare skrev sin egen rapport om tillståndet i Himalaya.

I IPCC-rapporten citerades Världsnaturfondens summering och dessutom lyftes årtalet 2035 fram som något fastslaget. ”Glaciärer i Himalaya drar sig tillbaka snabbare än i någon annan del av världen, och om den nuvarande takten fortsätter är risken att de ska försvinna till år 2035, och kanske tidigare, mycket hög om den globala uppvärmningen fortsätter i nuvarande takt”, skrev IPCC:s ansvarige, professor Murari Lal.


Där har vi bevis på IPCC:s hårda (detta är en enorm mängd sarkasm som flödar från min sida) krav på var dem tar sina siffror och fakta från.

Jag blir lika chockad varje gång av folk som kallar sig vetenskapsmän ljuger oss rakt i ansiktet. Det är inte rätt att vi ska föras bakom ljuset och luras att tro på fullständigt idiotiska påståended utan grund. Men eftersom vi inte har resurserna att granska saker själva så blir alltför många lurade.

Det är dags att resa upp och slåss emot lögner från "forskare," politiker, aktivister och vanligt folk som själva blivit lurade! Vi förtjänar bättre!



So long,

H.R.P.

Bozo?

Bozo the Clown? You're more like Booze-o the Clown!

Statement

"Never confuse facts with truth." - H.R.P.

Brev till Flying Dog Brewery

Comments: Hello. We are two guys in Sweden (a country with a draconian alcohol policy) and the State owned, operated and mismanaged chain of liquor stores and we have tasted one of your excelllent beers, Gonzo Imperial Porter, but the Systembolaget, the chain of stores, doesn't carry this brand. We do know that a chain of Swedish pubs, Bishop's Arms, are stocked with this beer and several others of your beers. This lead to our eminent question, filled with urgency and doom; what is the name and address of your managing general agent? We ask you this so we can, going through the governmental and bureaucratic channels, so we can import your products for ourselves.



So long,

H.R.P.

Warren Zevon är död!

Konstigt, väldigt konstigt. Trots att man lyssnat på honom i flera år och beundrat hans satiriska texter (och dem andra texterna med) så har man inte tagit sig tid att ens läsa hans uppslag på Wikipedia. Gjorde det idag och gissa vad jag fick veta. Japp, just det. Han har vart död sedan 2003. Synd. Nåväl.



So long,

H.R.P.

RSS 2.0