Dagens hjälte - Patrick Moore


Dagens hjälte blir en av Greenpeace grundare, Patrick Moore. Han har nu vart ett tag på min radar och jag måste säga att jag beundrar denna man för det han tror på och det han gör. Han är även en välutbildad man till skillnad från många andra i dagens värld. 1971 så började Greenpeace sitt liv i Kanada och där vart kanadensaren Moore med redan från första stund.


2006 sa Moore följande (fritt översatt): global uppvärmning är den svåraste fråga forskare idag har eftersom den har problem med att faktiskt kunna förutspå framtiden. Han håller med om att förhöjda halter av CO2 finns i atmosfären men är skeptiskt till att det bara är människan och dess aktiviteter som ställt till detta. Han gillar inte heller "miljörörelsen" sätt att idealisera gammaldags sätt som lösning och utmåla I-länder som förstörare av miljön och planeten. Miljörörelsen är enligt honom fylld med lögner i avsaknad av riktiga bevis och fylld med argument och bilder som är till för att göra folk upprörda och få dem att tänka med känslor istället för att lyssna till fakta.


Samma år, 2006, så talade han inför den bioteknologiska industrin och sa följande (fritt översatt igen): det går inte att undgå faktumet att varje dag vaknar mer 6 miljarder människor på vår jord och alla dem behöver mat, energi och material." Detta sa han som ett huvudargument för GMO-mat.


Just ja, jag glömde kanske säga att Moore lämnade Greenpeace 1986. Varför? Han är ju en miljökämpe och ägnar sitt liv till att kämpa för miljön; han är arbetande ekologiskt (ecologist). Varför då? Låt oss läsa hans egna ord:

"See, I don't even like to call it the environmental movement anymore, because really it is a political activist movement, and they have become hugely influential at a global level."

"By the mid-1980s, the environmental movement had abandoned science and logic in favor of emotion and sensationalism. I became aware of the emerging concept of sustainable development: balancing environmental, social and economic priorities. Converted to the idea that win-win solutions could be found by bringing all interests together, I made the move from confrontation to consensus."

Dagens hjälte.




So long,

H.R.P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0